Aktiviteter

Inom vår gränslösa hobby Amatörradio ryms allt från hemmabyggda radiosändare till amatörradiosatelliter, repeatrar till "rävjakt", APRS-positionering till kommunikationsunderstöd och mycket mer!

Nedan presenteras aktiviteter som SBSA arrangerar.

Fieldday 1 september

OBS! INSTÄLLT !!
Återkommer men nytt datum senar.

SBSA inbjuder till Fieldday på klubben.

Vi bjuder på hamburgare och pratar radio. Vi försöker få till ett tekniskt tema för dagen.

Start kl 1300 vid klubblokalen i Mora Norets lokstallar.

Minifielday

Resultat av mini-fieldday den 10 oktober, inte så många närvarande men lite blev det gjort ändå. Förslag på antennfästen togs fram och diskuterades med fastighetsägaren.

Störningsletande

Under en tid har vi haft en del störningar på 80m-bandet i klubblokalen. Denna kväll tog Bernt SM4PDP med sig lite mätinstrument och vi började leta efter störkällan. Tyvärr hittade vi ej källan men vi har en misstanke om att det är ett elstängsel i närheten. Kvällen avslutades med att Daniel SM4XAS visade hur Remote-stationen fungerar och hur man kommer åt denna.

Mini-Fieldday 10 / 10 @ 10

Under tisdagens styrelsemöte beslutade vi att göra en del småjobb vid klubblokalen, bland annat skall våran skylt sättas upp. I samband med detta beslutade vi att vi kör en mini-fieldday samma dag! Vi träffas och åtgärdar det som skall fixas, kör lite radio och grillar lite gott. Vi träffas vid klubblokalen den 10 oktober kl 10.00.

Välkomna! 
/Styrelsen